lenti.hu / Önkormányzat / Elektronikus ügyintézés / Szociális ügyek / Temetési költségek finanszírozásához nyújtott települési támogatás
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésAdó ügyÁltalános igazgatásSzociális ügyekÉpítés ügyEgyébEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Temetési költségek finanszírozásához nyújtott települési támogatás:

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a szociális gondoskodásról szóló 3/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: ÖR) 21. § (1) bekezdés alapján a Bizottság települési támogatást nyújt temetési költségek finanszírozásához.
Temetési költségek finanszírozásához nyújtott települési támogatásra az jogosult, akinek
- családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének családban élő esetén 300%-át, (85.500,-Ft),
- egyedülálló esetén 350%-át, (99.750,-Ft).
Nem állapítható meg a temetési költségek finanszírozása érdekében települési támogatás annak a személynek, aki
- a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül,
- az elhunyttal tartási, öröklési szerződést kötött, vagy végrendeletében vagyon hátrahagyása mellett eltemettetésére kötelezett.
A temetési költségek finanszírozására adott települési támogatás összege azonos a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségeinek:
- 25 %-ával, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedülálló esetén annak 150 %- át, (42.750,-Ft.)
- 20 %-ával, ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, de nem haladja meg annak 200 %-át, (57.000,-Ft.) egyedülálló esetén a jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, (42.750,-Ft.) de nem haladja meg annak 250 %-át, 71.250,-Ft.)
- 10 %-ával, ha a családban az egy főre jutó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, (57.000,-Ft.) de nem haladja meg annak 300 %-át, (85.500,-Ft.) egyedülálló esetén a jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, (71.250,-Ft.) de nem haladja meg annak 350 %-át. (99.750,-Ft.)

A kérelmet a mellékelt nyomtatványon a haláleset bekövetkezését követő 60 napon belül lehet benyújtani személyesen Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán, postai úton a 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4. címre, elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.

A kérelemhez csatolni kell:
- a családban élők jövedelméről szóló igazolást, (kérelmező, valamint a kérelmező családjában élők kérelem benyújtását megelőző havi nettó jövedelméről szóló munkáltatói igazolást, nyugdíjfolyósító által megküldött éves igazolást, egyéb ellátást megállapító határozatot.)
- a kérelmező, vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított számla eredeti példánya
- a halotti anyakönyvi kivonat másolata

A kérelmek elbírálásáról az Egészségügyi és Szociális Bizottság dönt.

Letölthető nyomtatványok: World
                                                Pdf

 

Összes látogató száma: 1337367
Jelenleg 237 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 2818 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2223 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak