lenti.hu / Turizmus / Lenti Termálfürdõ
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusLenti TermálfürdõSzálláslehetõségekÉttermek, kávézókLátnivalókTurista információkTourinform iroda LentiProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

A Lenti Termálfürdõ és Szent György Energiapark

Élmény és wellness

A Lenti termálfürdõ 5 szabadtéri, 3 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat.

A fürdõ legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületû, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket.

 

40 000 éves gyógyító erõ

A 2 500 négyzetméteres fedett fürdõrészben az úszó-, gyógy- és wellness medencék valamint szauna és gõzkamra mellett gyógyászati részleg is mûködik.

A lenti fürdõ vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, izületi (váll, könyék, kéz, csípõ, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.
A gyógyvízhez kapcsolódóan kúraszerûen alkalmazott gyógyászati kezelések is igénybe vehetõk, amelyekhez elõzetes orvosi vizsgálat szükséges.

A Szent György Energiapark

A lenti termálfürdõ területén lévõ Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdõt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltõdni, gyógyulni,
A földsugárzások ezen típusát - az ún. Szent György vonalakat - a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték.

A régi korokban, kultúrákban a Föld ilyen vonulatait, „idegáramait” szentként tisztelték. Ilyen vonalak találkozási pontjaiba  kultikus, szakrális helyek épültek, mint pl. Stonehenge, Lourdes, Fatima, Machu Picchu, az egyiptomi piramisok vagy Árpádkori templomok.

A Lenti gyógyfürdõ területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, amelyeknek több keresztezõdési pontja is található itt, és a Föld energetikai hálózatának részét képezi.
Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítják helyre. Az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvetõ mûködést segítik, jó hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni.

A parkban a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, a „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik, ahol a legerõteljesebb a földsugárzás.
Ezeken a helyeken 20-30 percet érdemes eltölteni.
Ezt az idõt pihenéssel, kisebb sétával vagy mozgással lehet kombinálni.

További információkért látogasson el a www.lentifurdo.hu weboldalra !

Összes látogató száma: 1329954
Jelenleg 66 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 87035 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 65922 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak