lenti.hu / Turizmus / Látnivalók / Kiállítások,múzeumok
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusLenti TermálfürdõSzálláslehetõségekÉttermek, kávézókLátnivalókErdei kisvasútLenti várSzent Mihály PlébániaEmlékmûvekSzobrokKiállítások,múzeumokEvangélikus templom LentibenTurista információkTourinform iroda LentiProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Kiállítások,múzeumok

Göcsej kincsei, az erdõ és fa

A Zalaerdõ Erdészeti Zártkörûen Mûködõ Részvénytársaság - a Zalaerdõ ZRt. - fennállása óta megkülönböztetett figyelmet fordít eseményekben gazdag erdészeti, vadászati és fûrészipari múltunk zalai emlékeinek felkutatására, megõrzésére, s szakmai kultúránkat szolgáló, újabb szellemi értékek létrehozására. Valljuk, hogy múltunk megbecsülésére és tiszteletére szüksége van nemzetünknek, mert erre a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István örökérvényû szavai is köteleznek bennünket: „Csak a múlt megbecsülésén épülhet fel a jövõ!”

A Zalaerdõ ZRt. 2004-ben építette meg erdei vasútjának állomásépületét Lentiben, amely várótermével és kiállítási célra kialakított másik két termével, 2005. május 6-tól ad otthont a "GÖCSEJ KINCSEI, AZ ERDÕ ÉS A FA" címet viselõ erdészet-, fûrészipar- és vasúttörténeti, állandó jellegû kiállításnak.

A stílusában és hangulatában az egykor legnagyobb göcseji erdõbirtok, a herceg Esterházy hitbizomány uradalmi épületeit idézõ vasútállomás termeinek dokumentum-, fotó- és tárgyi anyagán át, a látogató bepillanthat az itteni vidékre oly jellemzõ, értékes göcseji erdõk színes világába, az értük dolgozó erdészek nehéz és önzetlen munkájába, a közel évszázados erdei vasút nagy múltú történetébe, a világhírû gímszarvas-gazdálkodás eredményeibe, s nem utolsó sorban az egykor méltán híres lenti fûrészipar emlékeibe.

E kiállítás célja, hogy a látogató - aki érdeklõdésével megtisztelte a kiállítást – egy kicsivel több ismeretanyagot kaphasson az épületrõl és fõleg a látottakról, s ezáltal még jobban tudatosuljon: az egykori nagy zalai erdészelõdök után, ma is jó kezekben vannak az értékes göcseji erdõk.

Nyitvatartás (hétfõ-szombat):

Május 1-tõl Július 24-ig: 9:00-13:00
Július 25-tõl Augusztus 20-ig: 9:00-17:00
Augusztus 21-tõl  Szeptember 25 -ig : 9:00-13:00

Nyitástól eltérõ idõpont esetén egyeztetés a 30/474-2146

Információk: 06 30 474 21 46, erdeivasut@zalaerdo.hu

Összes látogató száma: 1329964
Jelenleg 65 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20653 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 16818 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak