lenti.hu / Közérdekû adatok / Tevékenységre, mûködésre vonatkozó adatok / Közzétételi listák / Központi Címregiszter Hirdetményei - KCR
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokSzervezeti személyzeti adatokTevékenységre, mûködésre vonatkozó adatokA szerv alaptevékenysége, feladat- és hatásköreA hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatokKözszolgáltatásokA szerv nyilvántartásaiDöntéshozatal, ülésekA szerv döntései koncepciók, tervezetek, javaslatokPályázatokKözérdekû adatok igényléseKözzétételi listákKözponti Címregiszter Hirdetményei - KCRNyilvános kiadványokGazdálkodási adatokKözzététel a 2009. évi CXXII. törvény alapjánKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

 KÖZPONTI CÍMREGISZTER HIRDETMÉNYEI – KCR

Tájékoztató a központi címregiszter létrehozásával kapcsolatosan a lakosságot érintő változásokról

Létrehozott címek táblázata: Lentihegy 1., Lentihegy 2., Budahegyi, Felső-Budahegyi, Keletkeztetett címek, Módosított címek

Megszűnt címek táblázata: Lentihegy törölt, Lentihegy törölt 2., Törölt címek

Felülvizsgált címek táblázata: felülvizsgált címek

Magyarországon a közigazgatás eddig nem rendelkezett egységes, közhiteles, az ország valamennyi címét lefedő cím-adatbázissal. A központi címregiszter (továbbiakban: KCR) létrehozásának célja, hogy a jelenleg különböző nyilvántartásokban párhuzamosan nyilvántartott címadatokat egyetlen nyilvántartásba egyesítse, és ezzel elérje, hogy az adatok naprakészek, pontosak legyenek és a különböző nyilvántartásokban szereplő címadatok megegyezzenek. Ezzel kapcsolatos feladatok ellátását a 345/2014. (XII. 23.) Korm. rendelet írja elő.
A KCR 2015. január 1-jén kezdte meg működését.

A KCR-be bejegyzett címmel kell rendelkezniük a Magyarország területén található alábbi ingatlanoknak:
• beépítésre szánt területen fekvő teleknek,
• beépítésre szánt területen fekvő telken
• létesített épületnek,
• létesített épületen belül található lakásnak,
• létesített önálló, épülethez nem kapcsolódó, építési engedély köteles pincének,
• beépítésre nem szánt területen fekvő teleknek, ha azon
• épületet létesítettek,
• létesített önálló épülethez nem kapcsolódó, építési engedély köteles pince található,
• olyan, a beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt területen fekvő telekkel alkotórészi kapcsolatban lévő önálló rendeltetési egységnek, amelynek a címképzésért felelős szerv cím képzését szükségesnek tartja.

A KCR az alábbi címelemeket tartalmazza:
• település neve
• postai irányítószám
• közterületnév
• közterületjelleg
• házszám
• ha azonos házszám alatt egynél több épület van, a házszámhoz tartozó épülethez rendelt lépcsőház jele
• ha az épületben vagy a lépcsőházban több szinten találhatóak önálló rendeltetési egységek, az épülethez vagy a lépcsőházhoz tartozó szint jele, és
• ha az épület vagy a lépcsőház azonos szintjén több önálló rendeltetési egység van, az önálló rendeltetési egység ajtajának, bejáratának megjelölése.

A nyilvántartás naprakészen tartásáról a lenti ingatlanok esetében Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztálya gondoskodik a különböző nyilvántartásokban (ingatlan-nyilvántartás, lakcímnyilvántartás, postai címnyilvántartás) szereplő címek felülvizsgálatával, továbbá szükség esetén új címek képzésével.
A címek felülvizsgálata jelenleg folyamatban van.
Közterületnév hiánya esetén közterület elnevezést vagy közterületnév módosítást tartalmazó önkormányzati képviselő-testületi döntés meghozatalára kerül sor.
Házszám hiánya esetén Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztálya a házszám megállapításáról határozatot hoz.
Amennyiben az újra-házszámozás elkerülhetetlen, az érintett ingatlanok tulajdonosait és birtokosait Lenti Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztálya tájékoztatja arról, hogy címükben változás fog bekövetkezni.
Társasházak esetében a lakások helyes címének megállapítása érdekében szükség lehet a társasházi alapító okirat, közgyűlési döntés és tulajdonosi határozat becsatolására.
A vonatkozó jogszabályok szerint a KCR-ben egy ingatlannak csak egyetlen címe lehet. Ha az adott ingatlannak több címe is van (saroktelek), a címellenőrzési eljárás során vizsgálni kell, hogy az ingatlant ténylegesen melyik közterület felől közelítik meg, vannak-e elkülönülten használt helyiségek és azokat hány fő használja lakóhelyként. Azon címek, melyek jelenleg nem tekinthetők ténylegesnek, törlésre kerülnek. Ha a fentiek figyelembe vételével továbbra is egynél több cím bizonyul ténylegesnek, akkor a tulajdonos bevonásával külön eljárásra kerül sor.
Fent jelölt munka eredményes elvégzése érdekében kérem a Tisztelt Lakosság megértését és együttműködését.
Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a fenti eljárások miatti címváltozások folyamatosan megtekinthetőek a www.lenti.hu honlapon a közzétételtől számított egy hónapig.


dr. Csizmazia Bernadett
jegyző megbízásából


Hegedüsné Muk Andrea sk.
közigazgatási osztályvezető
 

Összes látogató száma: 1329967
Jelenleg 67 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5870 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 4792 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak