lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / Lentikápolnai kultúrház energetikai korszerűsítése
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 - Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés

 

 Kedvezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve: Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés

Pályázati felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.1-16

Projekt címe: Lentikápolnai kultúrház energetikai korszerűsítése

Projekt azonosító száma: 1778614312

Szerződött támogatás összege:
2017. augusztus 3-án kelt támogatói okirat alapján: 31 230 471 Ft
2018. április 4-én kelt módosított támogatói okirat alapján: 33 067 559 Ft
2018. szeptember 14-én kelt módosított támogatói okirat alapján: 32 041 565 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 90%

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A támogatott projekt keretében Lenti város egyik városrészében, Lentikápolnán valósul meg a közösségi funkciókat magába foglaló kultúrház felújítása. A beruházás fő célja a pályázati felhívással összhangban a vidéki térségekben élők életminőségének a javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele érdekében az energia- és erőforrás hatékonyság növelése a Lentikápolnán élők által használt közösségi tér megújításával.
A 2016. május 26-án benyújtott támogatási kérelmünkkel kapcsolatban 2017. augusztus 7-én kaptunk értesítést a pozitív támogatói döntésről, amelyet követően elindult a beruházás előkészítése. Megtörtént a műszaki dokumentáció (tervdokumentáció, műszaki leírás) felülvizsgálata, kiviteli tervek készültek, illetve a becsült érték meghatározása érdekében a költségvetést is áttekintettük. 2017. december 4-én értesítést kapott Lenti Város Önkormányzata a „Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti Járásban” című projektjének támogatásáról, amelynek köszönhetően a kultúrház belső felújítása is megvalósulhat. Az épület külső és belső felújításának kivitelezőjét az egybeszámítási kötelezettség miatt a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény alapján közbeszerzési eljárás lefolytatása után választottuk ki.
A közbeszerzési eljárást 2018. június 25-én indítottuk el, amely eredményes volt. A nyertes ajánlattevővel 2018. július 18-án kötöttünk szerződést, a munkaterület átadására 2018. július 23-án került sor.
A beruházást a tervezettekhez képest az önkormányzat likviditási képességének megőrzése érdekében 2 ütem helyett 3 ütemben valósítjuk meg, a fejlesztés megvalósításának tervezett befejezése 2019. február 28.

1. mérföldkőig megvalósuló tevékenységek:
2018. szeptember 15-ig lezárult a beruházás előkészítése, lefolytattuk a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást. Árajánlatkérési eljárás után szerződést kötöttünk a műszaki ellenőrrel és elkezdte a projektmenedzsment a munkáját.
A munkaterületet átadása után a mérföldkő végéig elkészült a beruházás 10%-a. Elvégezték a bontási munkákat (beton elemek, vakolat leverés, lefolyócsatorna és függőereszcsatorna, nyílászárók, fűtőtestek stb.) és megtörtént valamennyi külső nyílászáró cseréje, Uw=1,15 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű, műanyag nyílászárókat építettek be.

2. mérföldkőig megvalósuló tevékenységek:
Folytatódott az épület energetikai korszerűsítése. Előkészítették az épület külső hőszigetelését, amelyhez a meglévő előtetőket elbontották, felépítették a szükséges állványzatot. Elhelyezték a homlokzati hőszigetelő lemezeket, megtörtént a felület vakolása, a homlokzat színezése. Felrakták a lefolyócsöveket és a párkánylemezeket. A nyílászáró csere után elvégezték a javítási munkákat és a belső festés javítását.
2018. december 31-ig a felújítás elérte az 50%-os készültségi fokot. Időarányosan elvégeztük a kötelező tájékoztatás és nyilvánossághoz kapcsolódó feladatokat is.

3. mérföldkőig megvalósuló tevékenységek:
2019. év elején folytatódtak a felújítási munkák Lentikápolnán a kultúrház épületében. Elhelyezték a belső könyöklőket a nyílászárókhoz, elvégezték a fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódó munkákat, amelynek részeként a szükséges vezetékek cseréje mellett új radiátorokat, szelepeket építettek be, illetve beszereltek egy gázüzemű kondenzációs kazánt.
Az épület energetikai korszerűsítésének részeként a világító testek cseréjére is sor került, korszerű LED-es lámpatesteket szereltek fel, illetve a villamoshálózat felújítása is megtörtént a szükséges mértékben.
A megújuló energiaforrások felhasználására napkollektoros rendszert építettek ki, illetve napelemek telepítésével az épület villamos-energia igénye is megújuló energia felhasználásával került biztosításra.
Az esélyegyenlőségi szempontokat figyelembe véve a beruházás zárásaként elkészült az épület akadálymentes megközelítését biztosító térkövezés a bejárat előtt, illetve akadálymentes parkolót alakítottak ki.
Az építési munkák határidőben elkészültek, a Vidékfejlesztési Programban támogatott építési beruházáshoz kapcsolódó műszaki átadás-átvétel 2019. február 28-án megtörtént.
Az utolsó mérföldkő záró időpontjáig, 2019. március 31-ig elkészült az energetikailag korszerűsített épület energiatanúsítványa és a kiépített napelemes rendszerhez megkötöttük a hálózati engedélyessel a hálózathasználati szerződést.
Lezártuk a kötelező tájékoztatás és nyilvánossághoz kapcsolódó feladatokat és ezzel lezárult a projekt megvalósítása.
2019. március 16-án ünnepélyes keretek között felavatták a kultúrházat, amelynek komplex megújításához a pályázati támogatások mellett önerőt is biztosított Lenti Város Önkormányzata.
 

A fejlesztés eredményeként a fajlagos energiahatékonyság javulás elérte 69,85%-ot, a korszerűsítés eredményeként CC korszerű energetikai minőség osztályba sorolták az épületet, megújuló energiaforrás felhasználása valósult meg napkollektoros és napelemes rendszer kiépítésével. A felújítást követően az épület akadálymentesen megközelíthetővé vált.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. február 28.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2019. március 31.

Megjelent sajtóhírek:
Hetvenmillió forintból újult meg Lentikápolna kultúrháza (Zalai Hírlap, 2019. március 18.)
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hetvenmillio-forintbol-ujult-meg-lentikapolna-kulturhaza-2913214/
 

Megújul a művelődési ház Lentikápolnán (Lenti és Vidéke, 2018. szeptember)
https://zalatajkiado.hu/ujsagok/lenti/lenti_2018_09.pdf

Frissítés dátuma: 2019. március 27.

Összes látogató száma: 1286796
Jelenleg 341 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 3083 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2634 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak