lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / NYDOP - FONI / Sajtóközlemény
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

Sajtóközlemény

„A fogyatékkal élõk nappali ellátása a Lenti Kistérségben” címû projekt zárókonferencia

2011/05/26

Lenti Város Önkormányzata által az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A fogyatékkal élõk nappali ellátása a Lenti Kistérségben” címû, NYDOP-5.1.1/A-2008-0020 azonosítószámú pályázatát a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóság vezetõje támogatásra érdemesnek ítélte.
A projekt célja egy olyan új intézmény létrehozása a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelõintézet felújítása kapcsán megüresedõ szárnyban, mely elérhetõvé tesz a térségben élõk számára egy, a fogyatékosokra koncentráló új nappali ellátást.
Az építési beruházás során 383 m2 területû épületszárny újult meg, ahol kialakításra kerültek az új intézmény közösségi színterei, pihenõi, foglalkoztatói, irodái és a szükséges mellékhelyiségek. Az energetikai korszerûsítés keretében utólagos hõszigetelés (homlokzatok), nyílászáró-csere valósult meg, valamint megtörtént a komplex akadálymentesítés is. Az építkezés a Szakorvosi Rendelõintézet felújításának harmadik ütemével összhangban zajlott. Az intézmény kialakítása a Rendelõintézettel egységes arculatban történt.

A projekt fõbb mérföldkövei:

A projekt Támogatási Szerzõdése  2009. június 12. napjával került aláírásra.
A projekt kiviteli terveit a Zalaki Tervezõ, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. készítette el, ezt követõen a közbeszerzési eljárás keretében kiválasztásra került az építési beruházás kivitelezõje, a LE-KO Önkormányzati Közszolgáltató és Építõipari Kft. A kivitelezõvel 2010. október 18. napján kötött szerzõdést Lenti Város Önkormányzata, majd másnap a kivitelezési munkálatok el is kezdõdtek. A kivitelezés befejezésével az intézmény mûszaki átadására  2011. január 16. napján került sor. A projekt keretében a munkatársak és a kliensek részére szervezett szervezetfejlesztési, motivációs és kommunikációs képzések folyamatosan zajlanak.

Az intézmény bútorait és az informatikai eszközöket a cO-Ording Közbeszerzési Projekttanácsadó és Kereskedelmi Kft., míg a 9 személyes OPEL VIVARO Combi L2H1 2.0 CDTI típusú kisbuszt a Kiss-Gerencsér Autóház Kft. szállította.

A megvalósuló projektet az Európai Unió és a Magyar Állam közel 58 millió forint összegû vissza nem térítendõ támogatással finanszírozza. A pályázat megvalósításának önrészéhez a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet 14 millió forint összegû vissza nem térítendõ kamatmentes támogatást biztosít, továbbá a projekt költségeinek saját forrás kiegészítéséhez Lenti Város Önkormányzata valamivel több mint 2,5 millió forint összegû vissza nem térítendõ EU Önerõ Alap támogatásban is részesül. Lenti Város Önkormányzata önrészként további 2 millió forintot biztosít a projekt megvalósításához.

A projekt során létrehozott új intézmény a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ nevet viseli majd. Fenntartója a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet lesz.

Összes látogató száma: 1337605
Jelenleg 267 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4326 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 3838 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak