lenti.hu / Önkormányzat / Hirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatok
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Dokumentum Dokumentumok
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS - REZSICSÖKKENTÉS2023. Január 13. 13:00

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a többgenerációs családi házban élő családok rezsicsökkentésével kapcsolatban a jogszabályi előírások módosításra kerültek. Az új kedvezmények a módosítás hatályba lépése napjától, azaz 2023. január 10. napjától biztosítottak.
A módosítások a kezdeményezetti kör bővítését célozzák meg az alábbiak szerint:
Az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendeletben az „ingatlan” kitétele (amelyen a legfeljebb négy lakás fekszik) kiegészült a „lakóépület”, az „ingatlan-együttes” és az „önálló mérési pontot (felhasználási helyet) képező, a társasház alapító okirata szerinti társasházi albetét” fogalmakkal.
Továbbá azokból az esetekből adódóan, mely szerint a legfeljebb négy lakás a jogszabályban előírt valamennyi követelménynek eleget tesz, viszont az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára és/vagy a lakások műszaki megosztására (egymástó való elkülönítésére) vonatkozó követelményeket nem teljesítik, erre vonatkozóan a rendelet kiegészítésre került, mely módosítás kimondja, hogy a hatósági bizonyítvány kiállítása során nem kell figyelembe venni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (továbbiakban: OTÉK) 1. számú melléklet 95. pontjában foglalt, az önálló rendeltetési egységek önálló bejáratára, valamint a lakások műszaki megosztására (pl. az egybenyílás tilalmára) vonatkozó követelményeket, ha a lakások az OTÉK 105. §-ában foglalt egyéb követelményeknek eleget tesznek.

A fentiekkel kapcsolatban az alábbi telefonszámokon van lehetőség tájékoztatást kérni:
- Kovács Brigitta 92/553-927; Végi Barbara 92/553-948
Kérelem nyomtatvány személyesen kérhető a Lenti Polgármesteri Hivatal 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4. szám II. em. 1. számú irodájában ügyfélfogadási időben.

Lenti, 2023. január 12.
dr. Csizmazia Bernadett sk.
jegyző
 

Összes látogató száma: 1337245
Jelenleg 308 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 1414802 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 614542 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak