lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Közélet Kultúra Gazdaság Sport Egyéb Hírek
Egyéb
Újabb összecsapás a zajdai laktanyában2013. November 21. 0:58

Több mint kétszáz állig fegyverzett katonai ruházatba öltözött ember lepte el múlt szombaton kora hajnalban a zajdai laktanya területét. Ameddig a szem ellátott fegyverek, háborús felszerelések és harcba készülõ emberek sokaságával találkozhattunk a hétvégi eseményen, amely nem volt más mint a múlt hónapban nagy sikerrel megrendezett nemzetközi airsoft találkozó folytatása.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Gyereknap Lentiben2013. Május 28. 1:57

Május utolsó vasárnapja minden évben gyerekzsivalytól hangos országszerte, ugyanis hazánkban 1931 óta hagyományosan ezen a napon tartják meg a Gyermeknapot, melyen kicsik és még kisebbek számára kínálnak önfeledt kikapcsolódást és végtelennek tûnõ szórakozást biztosító programokat.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Télen is egészségesen2012. December 7. 8:26

Télen, a hideg miatt, sokkal gyakoribbak a megfázásos betegségek, mint a meleg hónapokban. A depresszió kialakulásának esélye is jóval nagyobb ebben az idõszakban, aminek leginkább a kevés ideig tartó nappali fény a magyarázata. A sötétben, ugyanis megváltozik a szervezet mûködése, és hajlamosabbak leszünk a melankóliára, a depresszióra.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Hogyan váltsunk biztosítót?2012. November 23. 7:58

Ismét itt az év vége, október 30-al elkezdõdött a kötelezõ biztosítási kampányidõszaka, így minden év végén évfordulóját „ünneplõ” gépjármû tulajdonosnak lehetõsége van KGFB-t váltani – amely még mindig az érintettek több mint kétharmadára igaz. Ahhoz hogy új biztosítást kössünk – amely az eddigi kampányokban az esetek 95 százalékában anyagi elõnnyel járt a váltóknak/újrakötõknek -, november végéig le kell mondanunk a régi biztosításunkat és december végéig meg kell kötnünk az új szerzõdést.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Álláslehetõség a rendõrségnél2011. December 13. 19:38

A Rendõrség pályázati felhívást ad ki 18-37 év közötti életkorú, érettségizettek számára, 2012. március 1-jén kezdõdõ munkavállalásra, a Rendõrség állományába történõ felvételre.

 

 
továbbHozzászólások (0)
 
Az idei nyár 1901 óta a tizedik legmelegebb2013. Szeptember 5. 9:00

Az országos átlagban hozzávetõleg 1,5 Celsius-fokkal melegebb volt a megszokottnál, ezzel 1901 óta az idei a tizedik legmelegebb az idei nyár, amely kiemelkedõen napfényes is volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI megkeresésére.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Másodfokú riasztás Zalában2012. December 8. 19:04

Szombatra megérkezett a havazás hazánkba. Lentiben szombaton kora délutánig esett a hó, amiben bokáig gázolhatunk, hiszen mintegy 10 cm esett már. Napközben fokozatosan erõsödõ keleti, majd egyre inkább északiasra forduló szél hatására sok helyen hófúvás is elõfordult. Vasárnapra a ciklon kelet felé vonul, így egyre inkább a tiszántúli tájainkat érinti a rendszer csapadékzónája. További 3–8 cm cm hó valószínû a hét utolsó napján, és az erõs vagy viharos északias szél az eddig hófúvástól mentes területeken is komoly problémákat okozhat.

 
továbbHozzászólások (1)
 
Mikulás ünnepe2012. December 5. 20:55

A modern magyar néphagyomány szerint december 5. éjjelén – december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Ez a népszokás, azaz az ablakba kitett csizmákba ajándékot helyezõ titokzatos Mikulásjárás körülbelül egy évszázadra tekint vissza.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Kezdõdik a téli idõszámítás2012. Október 26. 21:51

2012. október 28. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára, egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel elkezdõdik a téli idõszámítás. Jelenleg a kutatók megosztottak abban a kérdésben, hogy a számok alapján van-e értelme az óraátállításnak. Az emberek közérzete általában rosszabb lesz a téli idõszámítás kezdetekor, mivel innentõl kezdve tudatosul bennünk, hogy vége a nyárnak és jönnek a hideg, sötét téli hónapok.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Egy doboznyi szeretet...2011. December 11. 17:16

A Baptista Szeretetszolgálat nyolcadik alkalommal hirdeti meg a karácsonyi Cipõsdoboz akciót, amely egy nemzetközi kezdeményezés alapján honosodott meg Magyarországon. A mára széleskörû támogatással futó program révén a színes csomagolópapírba öltöztetett cipõsdobozok nem csak több tízezer nehéz sorsú belföldi és határon túli gyermek karácsonyi örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik hazánkban is.

 
továbbHozzászólások (0)
 
Összes hír (Egyéb)
Összes látogató száma: 1285641
Jelenleg 277 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20534968 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6514836 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak