lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Képek Hírek
Paksa Tibor válogatott fotói oldalunkon2023. Augusztus 21. 8:55

Előszó

Paksa Tibor életműdíjas pedagógus kollégám, sporttársam tárlatát, válogatott fotóit tartalmazza a következő oldalakon látható gyűjtemény, amely több évtizedes tanári, sportvezetői, sportkedvelői, véleményformálói tevékenységének kis tükre. Paksa Tibor Fotóalbum

Tiborral ismeretségünk még a gimnáziumi évekből származik, már ott is kitűnt a sport, ezen belül a labdarúgás sportággal kapcsolatos tájékozottságáról.

Pedagógusként a hivatás olyan szegmensét választotta, ahol a nevelés, a tehetségek gondozása, eredmények elérése komoly kihívást jelent. Ismert és elismert lett a segítséggel élők, fogyatékosok gondozásában, tanítványainak különféle sportágak versenyeire való felkészítésében végzett munkájával, melyet számos eredmény, bajnoki cím is fémjelzett. Nem sajnálta az időt, energiát arra sem, hogy tanítványai országos vagy nemzetközi rendezvényeken, eseményeken egész életre szóló felejthetetlen élményekkel gazdagodhassanak. Szívesen főz, számos receptjét ismerhették meg a finom ízek kedvelői, háziasszonyok és olvashatták érdeklődők.

Munkájában mindig mellette volt felesége, Paksa Tiborné Katalin, akinek a felvételek egy része – különösen melyeken Tibor szerepel – köszönhető.

Kötetnyi terjedelmű tudósítást, cikket, olvasói levelet, hozzászólást, értékelést olvashattunk tőle többek között a sport, gasztronómia, közélet, közoktatás, utazás témakörében régiós és országos lapokban.

Településünk nevében köszönöm, hogy képeit, emlékeit közkinccsé tette, hogy gyűjteményét elektronikus úton lapozhassák az oldal látogatói.

További – immár megérdemelt nyugállományában végzett – gyűjtőmunkájához, publicisztikáihoz sok élményt, jó erőt, egészséget kívánok!

Horváth László Lenti Város polgármestere

 

Utolsó üzenet

A napokban a Lenti Móricz EGYMI testnevelés ”tanszékén” tiszteletét tette Horváth László, Lenti város polgármestere és Drávecz Gyula alpolgármester. Abból az alkalomból, hogy a mára már legendássá vált sportfalat, amelyet Paksa Tibor és Paksa Tiborné tanárok hoztak létre az elmúlt negyven évben, felajánlották a Kerka-parti kisváros számára, melyet meghatódva vettek át.

A nyomtatott sajtóban többször is szerepelt tudósítás a nehéz sorsú diákok egyedülálló utazásairól. Nagyon sok érdeklődő szerette volna megtekinteni, így ezentúl mindenki számára elérhető lesz. (A maga nemében világrekord, Elismerő szavak, Ezer gyermek öröme, Országos kitüntetést kapott Paksa Tibor gyógypedagógus)

A teljesség igénye nélkül a 81 képen látható: Beckenbauer, Bierhoff, Matthäus, Eusebio, Rui Costa, Keegan, Shearer, Albertini, Maldini, Platini, Zico. 19 csapatkép az FTC-vel és 13 a ZTE-vel. 4 alkalommal Forma-1-es futamon, a Super Gold tribünön. Köszöntöttük a 100 éves FTC-t és a 100 éves MLSZ-t is. Pápán harcigépeket láttunk testközelből, sőt beülhettünk a vadászgépek pilótafülkéjébe is.

Voltunk a Balatoni Vízirendőrség bázisán, ahol két rendőrségi motorcsónakkal száguldottunk a magyar tengeren. Vendégei voltunk a Corvinus Kempinski ötcsillagos luxushotelnek. Csokoládé és üdítőüzemekben is jártunk, ahol iskolánk bőséges ajándékokban részesült. És még mennyi életre szóló élmény várt a gyerekekre…

Egy napig az MLSZ vendégei lehettünk a Telki edzőközpontban, ahol elkészültek a szokásos közös fényképek a válogatottal. Mindig megnéztük az adott város nevezetességeit is.

A fővárosi Petőfi laktanyában, a Díszzászlóaljnál is jártunk, e sorok írója ott katonáskodott. 1978. január 6-án alakulatunk fogadta a Szent Koronát. Tanítványaimmal az Országházat 2012 őszén meglátogattuk, ahol könnyes szemmel meséltem nekik a megérintett történelmet.

Végül szívből köszönöm Bocsák Miklósnak és Andics Gábornak, hogy minden tudósításom megjelenhetett az ország legkedveltebb hetilapjában, a Sport Pluszban! Ez az írásom volt az utolsó üzenetem arról az iskoláról, ahol 41 évet dolgoztam, tanítottam, edző voltam és krónikás is.

Köszönet a Szerkesztőségnek, köszönet az Olvasóknak!

Barátsággal, tisztelettel, szeretettel:
Paksa Tibor
Paksa Tiborné
tanárok

Összes látogató száma: 1288115
Jelenleg 376 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20563497 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6534633 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak