lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Felszentelték a felújított haranglábat 2023. Június 5. 10:15

Pénteken kora délután került sor Lenti-hegyen a korábban megromlott állapota miatt elbontott és az Agrárminisztérium által támogatott "Zártkerti program megvalósítása Lentiben" projekt keretében felújított harangláb avatására és szentelésére.

A rendezvényen Horváth László polgármester elmondta, az régi harangláb faszerkezetének állapota annyira megromlott, hogy annak elbontása és felújítása vált szükségessé. A pályázat keretében elnyert 20 millió forintból 5 millió forintot a harangláb rekonstrukciójára fordítottak, mely munkát a lenti Németh-Fa Kft végzett el. Tájékoztatójában elhangzott, hogy a közelben található Törökerdő út 370 méteres szakaszának felújítását is sikerült megvalósítani a lentihegyen élők kérésnek megfelelően, és a jövőbeni tervek közt kiemelt szerepet kapott a környékben található hegyi utak aszfaltburkolattal történő ellátása és a rossz állapotú utak helyreállítása.

Az avató ünnepségen Kovács Zoltán a helyi értéktár bizottság elnöke beszélt a Lentiben és térségében található helyi értékekről, azok megőrzésének és ápolásának jelentőségéről. Beszédében elmondta, a most átadott haranglábat egykoron a szőlőhegyi közbirtokosság állíttatta.

A rendezvény végén Végi Csaba esperes áldotta meg az építményt.

Összes látogató száma: 1288111
Jelenleg 380 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20563463 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6534611 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak