lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
50 éves a Kerka Táncegyüttes2023. Május 2. 20:16

Múlt héten hétvégén két nap is telt házas előadással ünnepelte fennállásának 50 éves évfordulóját a Kerka Táncegyüttes. Az 1973 szeptemberében alapított táncegyüttes akkoriban a közeli laktanyában szolgáló katonákból, helyi fiatalokból, diákokból állt. Az 1997 óta Kiss Norbert György művészeti vezető, koreográfus által vezetett egyesület, nevét a város határában található Kerka patakról kapta.

A jubileumi rendezvényen Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, melyben bemutatta a táncegyüttes fél évszádos történetének jelentősebb állomásait, beszédében kihangsúlyozta, hogy a városban zajló a hagyományőrzésben nagy jelentősége van az helyi értékek tárában is szereplő egyesületnek.

A kétórás előadás során, nem csak a jelenlegi tagok által előadott koreográfiákat tekinthették meg a gálaműsor nézői, mivel az ünnepi alkalomból helyi óvodások, az iskolás korú utánpótlás, a Kiskerka és a felnőtt együttes által előadott táncok mellett a régi „ős” kerkás tagok is örömmel tettek eleget a felkérésnek, hogy szerepeljenek ezen különleges gálaesten.

A táncegyüttes népszerűségét az is jól mutatja, hogy az 50 éves előadásra szombaton az összes jegy elfogyott és vasárnap is szinte teljes teltház előtt léptek fel a táncosok, akikkel még a nyári időszakban több alkalommal és az őszi fesztiválon is találkozhatnak a nézők.
 

Összes látogató száma: 1337344
Jelenleg 318 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 21319788 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6825489 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak