lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Fontos a természeti értékeink óvása2023. Március 6. 9:21

Borongós, ködös hűvös idő fogadta szombaton reggel a helyi értékek házánál és a Lenti parkerdőben megtartott Tavaszköszöntő családi programra érkezőket. Az érdeklődőket reggel kilenc órától várták a szervezők, akik egy gyors regisztrációt követően némi útravalóval gazdagodva indulhattak el a tervezett túraprogramra.

A parkerdőben Molnárné Vitális Anikó a Zalaerdő Zrt. Zakatoló Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője kalauzolta végig a program részvevőit a helyben élők számára népszerű kirándulóhely szük ösvényein. A közel 3km hosszú túra során a gyerekek és szüleik számos a térségi erdőkkel és a benne élő növényekkel, állatokkal kapcsolatos információkkal és érdekességekkel gazdagodhattak.

A túravezető kiemelte, nagyon jó, hogy ennyi gyermek vesz részt a programon, mivel nagyon fontos, hogy a felnövekvő generáció tagjaiban tudatosuljon a természetvédelem és a környezeti értékek megóvása. A Zalerdő Zrt. folyamatosan fejleszti és építi a Lenti Parkerdőhöz hasonló kirándulóhelyeit, de a vandálok rombolása ellen sokszor tehetetlenek. Molnárné Vitális Anikó a túra során elmondta, reménykednek, hogy azok a gyerekek akik most jelen vannak a kiránduláson, már értékelni és vigyázni fogják ezeket az értékekeket.

A program a “Helyi identitás és kohézió erősítése Lentiben” pályázat kapcsán valósult meg.

Összes látogató száma: 1287747
Jelenleg 242 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20559845 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6531912 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak