lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztási információkTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Molnár István Életút kiállítása2015. Június 17. 11:19

Hétfõn este hatkor a Városi Mûvelõdési Központ és a Honismereti Egyesület Lenti közös szervezésében Életút nyílt meg a Molnár István tervezõ grafikus munkáit bemutató kiállítás.

A Bárszentmihályfán élõ alkotó elmondta, hosszú ideig tartó elõkészítõ munka után sikerült végre összeállítani a kiállítás anyagát, melyen a legrégebbi alkotások mellett nemrég készült képekkel is találkozhatnak a látogatók.

Molnár István hozzátette, bár minden képhez személyes kötõdés is fûzi de a képek milyenségének, szépségének megítélését az nézõre bízza. Kedvence a kilencven éves Mariska nénirõl készül akvarell festménye, akivel kapcsolatosan gyermekkorából idézett fel történeteket. Elmondta, a képet késõbb 90-ik születésnapjára odaajándékozta az azon szereplõ idõs asszonynak.

A több tíz év munkásságát bemutató kiállításon látható képek többnyire akvarell, pasztell és olaj technikával készültek, melyeket egyaránt kedvencének mondott az alkotó. Molnár István nem vallja festõnek magát, szakmáját tekintve grafikusként végzett, a festészet megmaradt kedvenc idõtöltésnek, hobbinak.

A kiállítás megnyitóján Tantalics Béla nyugalmazott pedagógus, helytörténész méltatta Molnár István munkáit, majd maga az alkotó is röviden beszélt a képek és a kiállítás történetérõl.
A képek július végéig tekinthetõek meg a mûvelõdési központ aulájában.

Összes látogató száma: 1330446
Jelenleg 287 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 21179793 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6780129 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak