lenti.hu / Önkormányzat / EU pályázatok / NYDOP- Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Lentiben az I. és II. számú háziorvosi körzet rendelõinek megújításával / NYDOP- Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Lentiben az I. és II. számú háziorvosi körzet rendelõinek megújításával
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKépviselõ-testületTelepülésrészekBizottságokHirdetmények, rendeletek, határozatok, pályázatokElektronikus ügyintézésEU pályázatokNYDOP- Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Lentiben az I. és II. számú háziorvosi körzet rendelõinek megújításávalLentiszombathelyi Római katolikus fa harangláb felújításaRoma hagyományőrző és népismereti tábor: „Hosszú út miénk”Roma hagyományőrző és népismereti tábor 2019.Roma hagyományaink erősítése, megőrzése LentibenJátszóterek kialakítása LentibenKözbeszerzésekKEK KH nyilvántartóKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 

NYDOP- Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Lentiben az I. és II. számú háziorvosi körzet rendelõinek megújításával

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése/Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerûsítése” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Lenti Város Önkormányzata 2010.01.29. napon projekt javaslatot nyújtott be, melyet - Támogató 2010.05.11-én kelt támogató levél szerint támogatásban részesített.  A Támogató döntése alapján Lenti Város Önkormányzata vissza nem térítendõ támogatásban részesül. A Támogatási Szerzõdés aláírására a Támogató részérõl 2010. augusztus 24-én került sor.

A projekt keretében megtörtént a Kossuth út 8-ban található két rendelõ felújítása. A teljes belsõ átalakítás során kialakításra került 2 rendelõ, 2 elõkészítõ, 2-2 férfi és nõi mosdó elõtérrel, akadálymentes WC, szélfogó, 2 váró, személyzeti öltözõ és mosdó, raktár, gépészeti tér. Az építés részeként komplex, minden fogyatékosságra kiterjedõ akadálymentesítésre került sor (rámpa és elõlépcsõ, WC, ajtók, infokommunikációs akadálymentesítés). A belsõ felújítás mellett cserére kerültek a külsõ nyílászárók, a rendelõk külsõ falazatai hõvédõ szigetelést kaptak, szétválasztásra került a víz, a gáz és a fûtésrendszer (önálló almérõkkel). Az épület elõtt akadálymentes parkoló létesült. Az építési-felújítási munkákat folyamatosan ellenõrizte a mûszaki ellenõr. Az építés befejezése 2011. június 2.

Az épülettel párhuzamosan megújult a két háziorvosi rendelõ eszközparkja is. Mindkét rendelõbe beszerzésre került 1-1 EKG-készülék, defibrilátor, illetve ápolási kisértékû eszközök. Beszerzésre került a háziorvosok elvárásai alapján 3 nõvértáska, 1 orvosi táska, 1 sürgõsségi táska, 2 vizsgálóágy, vérnyomásmérõk, vizustábla, mérleg, egyéb eszközök. A bútorok közt nevesített 3 mûszerasztal, 7 íróasztal, 10 várótermi pad, 16 támlás szék, 2 mûszerszekrény, takarítókocsi, hûtõk, fogasok, 1-1 fax-fénymásoló, 1 hordozható, 1 normál számítógép, és a kapcsolódó nyomtató-receptnyomtató beszerzése. Az orvosi eszközöket, bútorokat, egyéb ápolási eszközöket az ARTMED Kft. szállította le. A szállítási szerzõdés 2011. május 31-én köttetett meg. Az informatikai eszközöket a Zalaszám Kft-tõl szereztük be, a szállítási szerzõdés aláírására 2011.06.22-én került sor. 2011. június 27-én sort kerítettünk a háziorvosi rendelõk mûszaki, és ünnepélyes átadására záró konferencia keretében.

A fejlesztés eredményeként a két háziorvosi körzet orvosai megújult környezetben, korszerû eszközökkel biztosítják a körzetekhez tartozó közel 4000 ember egészségmegõrzését, gyógyítását, nagy hangsúlyt fektetve a megelõzésre.

Lenti Város Önkormányzata a szakorvosi rendelõintézet megújítási programjával összehangolva olyan komplex egészségügyi szolgáltatást biztosít a térség lakóinak, mely az alapellátási vertikum mellett a járóbeteg-szakellátás szintjén segíti a hozzáférést, és a prevenciót.

A megújult két háziorvosi körzet rendelõjének, valamint az emeltszintû járóbeteg szakellátást biztosító rendelõintézetnek köszönhetõen Lenti a XXI. század elvárásainak megfelelõen tudja biztosítani a város, és a térség 51 települése számára a korszerû egészségügyi ellátást.

 

A pályázat fõbb adatai
Kedvezményezett neve: Lenti Város Önkormányzata
Kedvezményezett elérhetõségei: 8960 Lenti, Zrínyi M. u. 4.
Tel: 92/553-900
Fax: 92/553-955, 92/553-957
internet: www.lenti.hu, www.elenti.hu
Projekt címe: Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Lentiben az I. és II. számú háziorvosi körzet rendelõinek megújításával
Projekt azonosító száma: NYDOP-5.2.1/A-09-2010-0011
Projekt összköltsége: 48.613.698,- Ft
Elnyert támogatás: 43.752.327,- Ft
Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Támogató elérhetõségei: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
ÚMFT Infovonal: 06-40/638-638
e-mail: nfu@nfu.gov.hu
internet: www.nfu.hu
Közremûködõ Szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
Nyugat-dunántúli Területi Iroda Sopron
Közremûködõ Szervezet elérhetõségei: 9400 Sopron, Verõ József u. 1.
Tel: 99/512-710
Fax: 99/512-717
e-mail: vati@vati.hu
internet: www.vati.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Összes látogató száma: 1177652
Jelenleg 382 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4829 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 4379 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak