lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Innovatív projekttel a foglalkoztatásért2014. Január 17. 0:27

Csütörtök délelõtt, a mûvelõdési központban került sor a "Mesterségek Tere – Innovatív foglalkoztatási program Délnyugat-Magyarországon a munkahely-teremtés érdekében" címû program zárókonferenciájára. A konferencián Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár tartott elõadást a hazai munkaerõ-piac és foglalkoztatás helyzetérõl, elmúlt idõszakban történt átalakulásairól illetve a kormány ezen területet érintõ jövõbeni terveirõl.

Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár

Az elõadók közt megszólaltak a projektbe bevont célcsoport egyes tagjai akik elmondták milyen változásokat hozott életükbe a program, Kovács Károly, a "Cseszt Regélõ" Nonprofit Kft. ügyvezetõje a program fenntarthatóságával és továbbvitelével kapcsolatosan tartott elõadást, illetve Tótiván Endre projektvezetõ ismertette a program eredményeit.

A projekt hosszú távú célja volt Lentiben innovatív az kezdeményezések, újszerû kísérleti foglalkoztatási projektek adaptálása és megvalósítása. Célkitûzésként szerepelt, hogy a foglalkoztatási lehetõségek feltárásával, hálózat kialakításával fenntartható szolgáltatási és foglalkoztatási modell bevezetésével a szociális gazdaságban, új munkahelyeket teremtsen a Lenti Kistérség hátrányos helyzetû, alacsony iskolai végzettségû munkanélküli és inaktív lakossága számára.

Az elsõdleges célcsoportot a Lenti Kistérség leghátrányosabb helyzetû személyei alkották, akik közül 120 fõt vontak be a projektbe, közülük 60 fõ 7-9 hónapos OKJ szakképesítést - dísznövénykertész, erdõmûvelõ, hulladéktelep-kezelõ, lemezlakatos - adó képzési programban vett részt. A szakmai képzést 6 hónapos foglalkoztatás követte melyben 20 fõ vett részt. Ez a 20 fõ képezte az alapját a projekt során kifejlesztett modellnek.

A projekt másodlagos célcsoportjának tagjai a térségi munkaadók, önkormányzatok voltak, akiket befogadó munkahelyi gyakorlatok elterjesztésével és az alkalmi, idõszakos munkák térségi szintû összehangolásával tettek érdekeltté a hátrányos helyzetûek foglalkoztatásában.

A konzorcium vezetõjeként a „Lenti Városüzemeltetõ” Nonprofit Kft. biztosította a projektmenedzsmentet, képzésbe vont 60 hátrányos munkavállalót, majd 2013. májustól fokozatosan foglalkoztat 20 fõt.

A konzorcium egyik partner szervezeteként a lenti Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskola 4 szakmában bonyolította le az OKJ szakképzéseket és a résztvevõk számára informatikai és tanulástechnikai tréningeket valósított meg.

A másik konzorciumi partner a „Cseszt Regélõ” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-2.6.1 kiemelt projektben akkreditált munkaerõ-piaci szolgáltatások közül 25 szolgáltatás bevezetésével biztosította a célcsoport számára szükséges tevékenységeket a megkereséstõl az utánkövetésig. A szolgáltatások mellett megszervezte a befogadó munkahelyi-, vállalkozás akadémia-, valamint szociális gazdaság képzést és a hozzá kapcsolódó tanácsadást. A nemzetközi együttmûködés mellett a „Mesterségek Tere” modell kialakítását, illetve a minõségbiztosítási rendszer bevezetését valósította meg.

A „Mesterségek Tere” program eredményeire alapozva a térség hosszú távú célkitûzése a szak- és felnõttképzés intézményrendszerének megújítása, új szociális vállalkozások létrejöttének és mûködtetésének segítésével a közfoglalkoztatás és az elsõdleges munkaerõ-piac közötti átjárhatóság fokozása, valamint elsõ munkahely-programok kialakítása.

Összes látogató száma: 1032467
Jelenleg 389 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 13961848 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 4221106 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak