lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Forog a körhinta2012. Február 13. 1:54

A Városi Művelődési Központ az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósítja meg a „Körhinta – Ifjúsági közösségfejlesztés a Lenti Kistérségben” című pályázatát.

A 2011. október 1. és 2013. szeptember 30. között megvalósuló projekt fő célja a Lentiben és vonzáskörzetében élő 12-29 év közötti korosztályt érintő, érdeklő és segítő információk elérhetőségének bővítése, valamint a fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése, tanácsadásokkal, kompetenciafejlesztő programokkal, közösségépítő rendezvényekkel. A 49.977.140,- Ft összköltségű projekt előkészítése során felmért szükségletek alapján a pályázati kiírás elvárásait követve az alábbi szakmai program készült, amelynek megvalósítása már elkezdődött.

Kialakították a Lentifi Ifjúsági Információs Pont és közösségi teret, ahol a fiatalok találkozhatnak egymással, igényeiknek megfelelő információhoz juthatnak, tanulhatnak, művelődhetnek, szabadidős tevékenységeket végezhetnek.
Az iroda tevékenységéhez kapcsolódik egy honlap, amely az információs pont digitális változata. Elérhetősége: www.lentifi.hu. A közösségi térben tanácsadásainkat – jogi, pályaorientációs, munkaerő-piaci, mentálhigiénés - folyamatosan igénybe lehet venni, előzetes bejelentkezés alapján.

Emellett 13 értéket megőrző, értékteremtő, kreativitást fejlesztő, tehetségfejlesztő, komplex szabadidős programot működik, így például filmklub, társastánc tanfolyam fogyatékkal élő fiataloknak, Pillekő” szobor és használati tárgykészítő foglalkozások, „Élménypszichológia” személyiségfejlesztő program., kézműves, újságíró szakkör

Sportklubot is szerveztek a projekt keretében egyének és közösségek számára preventív jelleggel, a hasznos szabadidő eltöltés, egészséges életmód kialakítása jegyében,a továbbtanuló fiataloknak pedig pályaorientációs foglalkozásokat és tréninget állást keresők részére.

Különböző tematikus, szabadidős, közösségi rendezvényre is sor kerül, mint a hagyományos Veszélyvágta vetélkedő.

Kiemelt célja a pályázatnak, hogy önkénteseket vonjanak be és fejlesszék a térség önkéntes ifjúsági tevékenységeit. Céljuk, hogy minél többen megismerkedjenek az önkéntes munka „ízével”, jótékony hatásaival, örömet adó érzésével.
A pályázat 51 település fiataljait érinti.

Összes látogató száma: 569766
Jelenleg 126 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4650395 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1128781 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak