lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Projektzárás a foglalkoztatási paktumban2011. Szeptember 6. 11:08

Két sikeres állásbörze, öt projektterv, amelybõl kettõ megvalósításához támogatást nyertek, kistérségi foglalkoztatási portál létrehozása, csak néhány a projekt sikerei közül, amelyekrõl beszámoltak a „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. által koordinált „Foglalkoztatási együttmûködési megállapodás a Lenti Kistérségben” címû program 2011. augusztus 25-én megtartott záró konferenciáján.

Kovács Tünde, paktummenedzser elmondta, hogy 26 partner együttmûködésével alakult meg 2010. október 28-án a paktum, egy humánerõforrás fejlesztésre, gazdaságfejlesztésre és a foglalkoztatás elõsegítésére irányuló stratégia elkészítését követõen. Az eredményes munkát nagyban meghatározták a különbözõ akcióprogramok, illetve a konkrét projekttervek kidolgozása. A Lenti Paktum mûködése során megtörtént a partnerség-építés, a megalakult együttmûködés életben tartását elõsegítõ tréningek megszervezése, az információáramlást segítõ foglalkoztatási portál kialakítása és bõvítése. Az öttagú konzorciumot vezetõ „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. két alkalommal szervezett állás- és képzési börzét, tanulmányúton vett részt Ausztriában és Baranya megyében, valamint a projekt zárásával elkészített egy paktumismertetõ kiadványt, mely a térség bemutatása mellett, befektetési lehetõségeket, tapasztalatokat és ajánlásokat is tartalmaz.

A záró konferencián emellett Hollósi Szabolcs, a BFH Európa Kft. képviselõje a REKORD Hálózatot is bemutatta, amely a Nyugat-dunántúli Régióban mûködõ paktumokat összefogó együttmûködés és célja elsõsorban az érdekképviselet, valamint a foglalkoztatáshoz kapcsolódó projektek generálása régiós szinten. Ezt követõen Léránt Viktória a Széchenyi Programiroda szolgáltatásait ajánlotta a résztvevõk figyelmébe, amelyek valamennyi szektor képviselõjét támogatják a fejlesztési források elnyerésében.

Zárásként Kovács Károly, projektmenedzser a Lenti Paktum jövõképét vetítette a hallgatóság elé, amelynek középpontjában a foglalkoztatási szint megõrzése, növelése, új befektetések térségbe vonzása áll a Lenti kistérség fejlõdése érdekében.

A „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft., mint konzorciumvezetõ támogatást nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett "Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási együttmûködések" c. konstrukció keretében a Lenti Kistérségben foglalkoztatási együttmûködés kialakítására "Foglalkoztatási együttmûködési megállapodás a Lenti Kistérségben" címmel. A 25 169 886 Ft összköltségû, 2010. január 1. és 2011. augusztus 31. között megvalósuló program 22 652 897 Ft támogatást kapott és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.a

Összes látogató száma: 858787
Jelenleg 51 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6788655 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525506 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak