lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Vállalkozói fórumot tartottak2011. Április 21. 23:59

A Lenti kistérséget összefogó foglalkoztatási paktum keretében a város önkormányzata és az OTP Bank Nyrt. együttmûködésével a „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. kedden fórumot szervezett a Lentiben és térségében mûködõ vállalkozások számára.

A találkozó legfontosabb célja volt, hogy a résztvevõk megismerjék a város rövid és hosszútávú gazdaságfejlesztési terveit, a várostól alig 5 km-re fekvõ egykori laktanya területéhez kapcsolódó fejlesztési elképzeléseket, valamint tájékoztatást kapjanak saját fejlesztéseiket segítõ forráslehetõségekrõl. A program emellett a foglalkoztatás bõvítéssel járó projektötletek összegyûjtését is célozta a jelenlévõk elképzeléseire alapozva.

Horváth László, Lenti város polgármestere a város gazdaságfejlesztésével kapcsolatban elmondta, hogy fontosnak tartja a rendszeres kapcsolattartást a Lentiben mûködõ vállalkozásokkal, elsõdleges céljuk a munkahelyteremtés, új vállalkozások letelepedésének segítése, amelyhez minden segítséget megadnak a fejlesztéseket megvalósítóknak.

Az egyik legnagyobb lehetõséget jelentõ laktanya területéhez kapcsolódó tervekrõl Kovács Károly, a „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. ügyvezetõje beszélt. Elmondta, hogy egy F.A.T.E program keretében lehetõség nyílt arra, hogy a hasznosításra vonatkozó terveket megfogalmazzák, és részletes tanulmány készüljön a megvalósításra vonatkozóan. Már most is többféle elképzelés van, amelyek között biomassza hasznosító erõmû, üvegházak létrehozása, logisztikai központ, illetve kisebb vállalkozások elindítását segítõ innovációs centrum kialakítása is szerepel. Emellett várják a vállalkozások további javaslatait és elképzeléseit is arra vonatkozóan, hogy milyen irányokat határozzanak meg a hasznosításra vonatkozóan.

A fórum második felében az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési programjának pályázati lehetõségeirõl tájékoztatták a jelenlévõket, amelyhez kapcsolódóan kedvezõ hitellehetõségrõl is kaptak információt a jelenlévõk.

A program kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol több foglalkoztatást elõsegítõ projektötlet is megfogalmazódott, valamint javaslatok hangoztak el a város gazdaságfejlesztésével kapcsolatban.

A „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft., mint konzorciumvezetõ támogatást nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett "Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási együttmûködések" c. konstrukció keretében a Lenti Kistérségben foglalkoztatási együttmûködés kialakítására "Foglalkoztatási együttmûködési megállapodás a Lenti Kistérségben" címmel. A 25 169 886 Ft összköltségû, 2010. január 1. és 2011. augusztus 31. között megvalósuló program 22 652 897 Ft támogatást kapott és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Összes látogató száma: 858827
Jelenleg 55 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6788710 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525521 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak