lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Kapcsolódó hírek Hírek
Térségi program a munkahely teremtésért2010. Szeptember 20. 10:28

A fenntartható partnerség létrehozása, humánerõforrás és gazdaságfejlesztés, valamint a foglalkoztatás elõsegítése Lentiben és térségébe szerepel fõ célkitûzésként abban a “Foglalkoztatási együttmûködési megállapodás a Lenti kistérségben” címû programban, amelynek nyitókonferenciáját múlt csütörtökön tartották Lentiben.

A konferenciát  - ahol programban résztvevõ konzorciumi partnerek mellett munkaerõpiaci szakemberek is résztvettek -  Pintér László a térség országgyûlési képviselõje nyitotta meg, aki a térség jelenlegi foglalkoztatási problémáiról beszélt és elmondta, hogy a kormány gazdaságélénkítõ programjában elsõdleges prioritást élvez a munkahelyteremtés.

A program kapcsán Kovács Károly, a konzorciumvezetõ Cseszt-Regélõ Nonprofit Kft. ügyvezetõje ismertette a térség munkaerõ piaci helyzetét, mely során elmondta, hogy Lenti kistérség regionálisan kiemelt hátrányos helyzetû térség, ahol 51 településbõl 24 hátrányos helyzetûnek minõsül. A kistérség lakosságszáma csökkenõ, mivel 11 olyan település is van, aminek lélekszáma nem éri el az 50 fõt.

A térségben a korábbi 1100 fõs maximumot meghaladva már 1400  fõ az álláskeresõk száma, és  az elmúlt idõszakban négy jelentõs létszámot foglalkoztató munkáltató jelentett be csoportos létszámleépítést a válsághelyzetre hivatkozva, amely 286 fõt érintett. Jelenlegi Lenti kistérségben Lentiben és Csesztregen vannak nagyobb foglalkoztatók és a falvakban a mikro-, és kivállalkozások dominálnak, míg az aprófalvakban egyáltalán nem jellemzõek az ipari vállalkozások. A helyi vállalkozások tõkeszegényége miatt a  foglalkoztatási lehetõségek nem bõvülnek és ezek a kis és mikrovállalkozások saját beruházásra csak elvétve képesek.

A fentiek figyelembe vételével a konzorcium a térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében a „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. 18 konzorciumi partner bevonásával foglalkoztatási paktum létrehozását tûzte ki célul, melynek feladata, egy helyi szinten kompetens, a lokális kérdésekben döntéshozóként és végrehajtóként egyaránt hatékonyan eljárni képes, a helyi lehetõségeket ismerõ, és erõforrásokat koncentrálni tudó helyi „intézményesített” együttmûködések létrehozása, azaz "foglalkoztatási paktum" életre hívása és mûködtetése.
 

Összes látogató száma: 858832
Jelenleg 50 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6788712 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525522 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak