lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Kapcsolódó hírek Hírek
Foglalkoztatást elõsegítõ program indult2010. Július 9. 0:51

Alig fél éve indult útjára a konzorciumvezetõ „Cseszt Regélõ” Nonprofit Kft. által koordinált, az Európai Unió által támogatott „Foglalkoztatási együttmûködési megállapodás a Lenti Kistérségben” címû program, amelyben jelenleg egy térségi foglalkoztatási stratégiát megalapozó helyzetfelmérést végeznek.

Az öt szervezetet magába foglaló konzorcium által vezetett program célja egy olyan helyi „intézményesített” együttmûködés, azaz "foglalkoztatási paktum" életre hívása és mûködtetése, amely a térségi foglalkoztatás elõsegítése érdekében a helyi lehetõségekre alapozva az erõforrásokat egyesíti és programokat valósít meg. A 2010 januárjában indult program 2011. augusztus végéig tart és két szakaszból áll.

Jelenleg egy részletes, a Lenti Kistérség foglalkoztatási helyzetét feltáró, valamennyi szférát – önkormányzati, civil és vállalkozói – bevonó kérdõíves felmérés valósul meg, amelyre alapozva ez év õszéig elkészül a Lenti kistérség foglalkoztatási stratégiája. Emellett létrehoztak és mûködik egy térségi foglalkoztatási portál lentiterseg.hu címen, valamint mûhelybeszélgetéseken tájékoztatta a menedzsment az érdekelteket a program tevékenységeirõl. A partnerség erõsítése érdekében októberig egy hálózatépítési tréningre és az ausztriai paktumszervezetek, mint jó példák megismerésére, egy tanulmányútra is sor kerül.

Az õsszel záruló elsõ szakasz végén a konzorcium vezetésével írják alá a térség foglalkoztatási helyzetének javításában érdekeltek a paktum megállapodást, amelyet követõen jövõ év augusztusáig cél az együttmûködés fenntartását segítõ paktum-szervezet mûködésének megteremtése, valamint öt olyan projektterv kidolgozása, amelyek segítik a Lenti kistérségben a foglalkoztatási helyzet javítását.

A foglalkoztatási-paktum létrehozása lehetõség a Lenti kistérségben arra, hogy a foglalkoztatásban érdekelt valamennyi szervezet tervei, elképzelései, javaslatai alapján egy közös együttmûködés keretében olyan cselekvési-tervek kerüljenek kidolgozásra, amelyek projektként megvalósítva hozzájárulnak a térség foglalkoztatási szintjének növeléséhez.

Összes látogató száma: 858789
Jelenleg 46 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6788657 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1525507 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak