lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
A herendi áldozatok tiszteletére2020. Február 3. 11:06

Lenti Város Önkormányzata és a Szépkorúak Civil Szervezete szervezésében az 1969-es herendi vasútbaleset áldozatai előtt tisztelegve tartottak megemlékezést múlt pénteken a Táncsics utcai katonai emlékműnél.

1969. január 31-án 7 óra 57 perckor egy a herendi vasútállomás 4. vágányán várakozott a Lenti Gépesített Lövész ezred katonáit a Bakonyban végzett hadgyakorlatról hazafelé szállító katonai szerelvény, melybe a helytelen váltóállás miatt belerohant az ugyanezen vágányra irányított gyorsvonat. A szerencsétlenség során a katonai szerelvényen 10 katona és a vonat vezetője a helyszínen életét vesztette, 28 katona pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, 16 fő könnyebben megsérült. A gyorsvonaton 5 főt súlyos, 17 embert pedig könnyebb sérülésekkel kezeltek.

A baleset helyszíne. Fotó: lococlub.hu

A rendezvényen beszédet mondott Dömény Sándor, aki szónoklatában felidézte az 51 éve történt eseményeket. Elmondta, a baleset áldozatai bár nem harctéren és nem fogolytáborban vesztették életüket, de a haza hősei, akik felkészülésük során a hazájukért adták az életüket.

A megemlékezésen jelen volt Horváth László polgármester is. A beszédet követően a megjelentek koszorúkat helyeztek el a katonai emlékműnél és főhajtással tisztelegtek az áldozatok emléke előtt.

Összes látogató száma: 876312
Jelenleg 63 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 6938336 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1545042 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak