lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Átadták az új buszpályaudvart2019. November 29. 10:46

Csütörtök kora délután ünnepélyes keretek közt került átadásra Lentiben az új korszerű autóbusz pályaudvar. A „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Lentiben” című pályázat keretében megvalósult új pályaudvar átadó rendezvényén elsőként Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke méltatta a beruházást.

A folytatásban Horváth László Lenti város polgármestere mondott beszédet mely során ismertette az új létesítmény műszaki paramétereit és a beszélt a fejlesztésekről, melyben elmondta, a pályázatban nem csak a buszpályaudvar kialakítása valósult meg, de az idei évben átadott Béke úti kerékpárút is ezen projekt keretében került kivitelezésre. Hozzátette, az épület az utasforgalom kiszolgálásán túl egy modern városi közösségi tér funkcióját is betölti a jövőben.

Az új buszpályaudvaron hat beálló lett kialakítva az induló járatok és három az érkezők számára, az új épületben korszerű váróteremben digitális utastájékoztató rendszeren tájékozódhatnak az utasok az induló és érkező járatokkal kapcsolatos információkról. A kivitelezés során akadálymentesített szociális helyiségek kerültek kialakításra, modern kamerarendszer ügyel a pályaudvar biztonságára, ezentúl az utasváróból közvetlenül lehet intézni az elővételi jegyek vásárlását és az információkérést.

A rendezvényen Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. kereskedelmi és forgalmi igazgatója is köszöntötte a megjelenteket, mely során elmondta, hogy az új pályaudvar átadása kapcsán a Volánbusz egy vadonatúj modern a kor követelményeinek maximálisan megfelelő távolsági buszt is üzembe állított, amely a Lenti-Budapest vonalon közlekedő utasok minél kényelmesebb közlekedését hivatott biztosítani.

A rendezvény az ünnepi beszédeket követően az pályaudvar átadását jelképező nemzetiszín szalag átvágásával zárult.

Összes látogató száma: 938135
Jelenleg 199 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 9897432 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 2534806 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak