lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 Hír és hozzászólások Hírek
Az apának is fontos szerep jut...2016. Március 19. 21:13

Pénteken este került sor a Városi Könyvtár Lenti és a Zala Megye Pedagógiai Szakszolgálat Lenti Tagintézménye közös szervezésében megvalósuló „Szülõi klub” címû elõadássorozat következõ rendezvényére, ahol a Fábry Zoltán pszichológus az apák korai nevelési idõszakban betöltött szerepérõl beszélt a hallgatóságnak.

A szakember elmondta, az gyermek születését követõ idõszakban az apának legalább olyan fontos szerepe van a gyermek nevelésében, mint az anyának, mivel az apáknak nem csak a munkahelyükön kell helyt állniuk, de a gyermekkel otthon lévõ édesanyák érzelmi és segítõ támogatását is el kell látniuk. Ebben az idõszakban fontos, hogy a gyermeknevelésben sokszor végletekig kimerült anyától az apa átvegye a szerepet és adjon arra lehetõséget párjának, hogy kipihenje magát. Ehhez szükséges az, hogy az anyuka néha pár órára ki tudjon kapcsolódni és az otthoni bezártság után közösségi életet is élhessen, mivel minden embernek szüksége van a valahová tartozás érzésére.

Ilyenkor az apának is tevékenyen be kell kapcsolódnia a gyermek felügyeletébe és a kicsivel kapcsolatos mindennapi teendõkben szükséges segítenie a kimerült édesanyát.

Fábry Zoltán beszélt arról is, hogy az anyákat a kicsi megszületése után annyira lefoglalja a gyermek nevelése, hogy ilyenkor hajlamosak elfeledkezni arról, hogy nõk is legyenek és az apa feladata ilyenkor, hogy segítse a feleségét megélni a nõiességét is.
 

Összes látogató száma: 1285621
Jelenleg 298 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 20534779 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 6514690 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak