lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokKörnyezeti információkHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
A szülõtõl kapja a gyermek a mintát2016. Február 19. 0:46

A korai anya-gyermek kapcsolatban zajló érzelem szabályozásról tartott elõadást múlt pénteken este Fábry Zoltán pszichológus a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Lenti tagintézménye és a Városi Könyvtár Lenti által megszervezett „Szülõi Klub” címû közös rendezvénysorozatának harmadik eseményén.

Fábry Zoltán elõadása során arról beszélt: az érzelemszabályozás egy olyan folyamat, amely által befolyásoljuk érzelmeink minõségét és a kifejezésre juttatásának módját. A gyermek két éves koráig tartó idõszakában történõ érzelemszabályozása azért fontos, mert azok stresszes helyzetekre adott válaszok, amelyek szülõket is vezérlik, csak a gyermekkor elsõ éveiben alakulnak ki. Hozzátette, az érzelemszabályozásnak nagy szerepe van a minõségi anya-gyermek kapcsolat kialakulásában, mert a gyermek tudat alatt átveszi a szülõktõl kapott mintát és az élete késõbbi szakaszában ez alapján cselekszik és hoz döntéseket. Idõsebb korban a szülõtõl kapott minta határozza meg számára azt a stratégiát, amely segítheti a kihívások leküzdésében, az iskolai és késõbb a munkahelyi teljesítményében valamint a szociális – családi és pár - kapcsolatainak építésében. Ha az anyával szeretetteljes, harmonikus kapcsolat alakult ki akkor a késõbbiekben jelentkezõ kihívásokat könnyebben tudja kezelni a gyermek. Ahhoz azonban, hogy ez jól mûködjön, több egyéb képességhez hasonlóan ezzel is a gyermek fiatal korában el kell kezdenie foglalkozni a szülõnek.

Összes látogató száma: 1079115
Jelenleg 380 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 17675459 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 5353704 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak